keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Naisten aakkoset: G + Pieni hengähdystauko

Pitkästä aikaa ehdin taas Naisten aakkosten pariin. Naisten aakkoset aloitti Margit vuosi sitten, ja haasteessa etsitään naisia jokaista aakkosta kohden. Täältä löytyvät aiemmat aakkoseni: A, B, C, D, E & F.  

I Kuka on suosikkikirjailijasi?
Kerstin Gierin Rakkaus ei katso aikaa -trilogia sekoittaa aikamatkustusta, entisaikaa, rakkaustarinaa ja huumoria. Tämä oli oikeasti hyvä sarja, vaikka lopun paljastus oli mielestäni vähän karmea, ja pääparin sijaan taisin pitää enemmän sivuhenkilöistä. Unien kirja -sarjasta olen lukenut vain yhden osan, josta nähtävästi tykkäsin, mutta en saanut aikaiseksi lukea seuraavia osia... Voisin vielä yrittää.

II Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
Grace VanderVaalin lauluihin tutustuin tänä talvena, tajuttuani että hän on vasta 12-vuotias America's Got a Talent -voittaja. Hänen äänensä on ainutlaatuinen ja etenkin Light the Skyn kertosäe tuo voimaa! <3

"'Cause stars are dull when they are compared to you and I
 And if people don't like it then they can
 Close their eyes"

III b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät. 
Emily Grace on yksi lempihenkilöistäni Murdochin murhamysteereissä, suorasanainen ja humoristinen, ehkä vähän elävämpi persoona kuin Julia Ogden. En ole katsonut sarjaa pitkään aikaan ja tajusin juuri, että Emilyhän ei ole enää siinä mukana... Kahden vuoden takainen minä olisi nykyiseen minääni karvaisesti pettynyt, niin paljon hän ihaili ja rakasti Juliaa. Mutta luultavasti innostun sarjaan taas kun se jatkuu.


Maaliskuun alussa ei tarvinnutkaan lintsata, sillä opettaja taipui antamaan minulle vapaapäivän laskettelureissua varten, samanlaiselle kuin vuosi sittenkin. Toista ja viimeistä kertaa samaan paikkaan... Matkustimme muutaman tunnin bussilla suuntaansa muutamien suomalaisperheiden kanssa - oli jotenkin huojentavaa olla vain samaa äidinkieltä puhuvien kanssa. Bussissakin havahduin yhtäkkiä siihen, kuinka takana puhuttiin suomea. :D

Laskettelu on aivan ihanaa. <3 Olen siinä aloittelijoita parempi, ohisuhahtelevia hitaampi, eli menen omaa vauhtiani ja huolehdin koko ajan kaatuvani, vaikka en kyllä sitten kaadukaan. Oli yllättävän lämmin, eikä tarvinnut paljoakaan päälle. Iltaisin olin muiden suomalaisten kanssa piilosta hotellin käytävillä herättäen varmaan kaikki asukkaat, ja leikimme jäällä. Oli kivaa, vaikkakaan en heitä niin erityisen hyvin tunne.


Läheiset ja kaukaiset vuoret olivat kauniita. <3 Olisi kivaa löytää jostain luontopolku tai tehdä patikkaretki kukkuloille.


Viimeisenä iltapäivänä laskimme lumisateessa mäkeä kumirenkailla, jotka kulkivat hirveää vauhtia, ja harjoittelin valtakunnallisiin kokeisiin. Tällä viikolla suksien luistaminen, lumiset maisemat ja vapaapäivät ovat muisto vain - seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan kiireisiä... Huomaan vain, kuinka tekee mieli mennä aikaisin nukkumaan! Onneksi maaliskuu on pääosin kuitenkin alkanut ihan hyvin.

Mitä arjesta poikkeavaa teille on käynyt lähiaikoina? Tai mikä arjen asia on auttanut jaksamaan? 

2 kommenttia: