lauantai 7. heinäkuuta 2018

Kesän lukumaraton 7.7.2018 (päivittyvä)

Kesäkuun Blogistanian yhteisen lukumaratonin huomasin liian myöhään (vaikka olin jo toukokuussa turhaan etsinyt maratonilmoituksia ja pohtinut, pidetäänkö sitä sittenkään), mutta nyt heinäkuussa ehdin onneksi mukaan. Maratonia emännöi Unelmien aika -blogi. 


Samasta blogista.

Lukumaratonin ideana on siis lukea 24 tunnin ajan niin paljon kuin mahdollista. Taukojen pitäminen on kuitenkin myös suotavaa, ettei saa aivan maratonähkyä, mutta ne kuuluvat vuorokauteen. Itselläni tätä neljättä kesälukumaratoniani hieman vaikeuttaa se, että meille tulee tänään vieraita, mutta en kyllä muutenkaan ole tainnut koskaan lukea huippumääriä. Saavutukseni taitaa olla 444 sivua, jonka luin vuoden 2015 lukumaratonissa.

Aloitan aivan pian, noin klo 12. Ensimmäiseksi kirjakseni otan lyhyen Gunborg Wildhin romaanin Karoliina, pieni orpotyttö, joka on lojunut TBR-listallani jo monta vuotta.

Hyvää maratonia kaikille osallistujille!

12.02 

Here we go!

15:00
Luinkin vain tunnin ruoholla ystäväni kanssa (joka myöskin osallistuu lukumaratoniin epävirallisesti), kunnes lähdin kotiin tapaamaan vieraita. Sen jälkeen en olekaan sitten ehtinyt lukea, mutta nyt ajattelin taas yrittää jonkin aikaa. Karoliina, pieni orpotyttö on ihan mukava, surumielinen kirja, jonka kirjoitustyyli on... sanotaanko tietyllä tavalla vanhahko. Olen lukenut nyt yhteensä 50 sivua ja kirja on jo puolivälissä. 18.30
Taas olen enemmän tehnyt kaikkea muuta kuin lukenut, mutta Karoliina, pieni orpotyttö on nyt luettu. Se eteni hyvin epätasaisesti, joskus hitaasti, joskus nopeasti, ja loppui aika yllättäen. Kirjasta on jatkoakin, ja ehkä saatan tämän nopealukuisuuden vuoksi tarttua niihinkin.

Aion nyt lukea loppuun aloittamani toisen ruotaalaisen kirjan, Annika Thorin Näckrosdammen. Yhteensä olen lukenut nyt 109 sivua.

23.50
Ilta ei mennyt ihan putkeen lukemisen suhteen - näin taitaa aina käydä kesälukumaratonini aikana ja vieläpä samasta syystä. :D Vietin iltaa ystävieni kanssa, pelasimme peliä ja lauloimme ystäväni pianosäestykseen tuttuja Haloo Helsingin! ja Ed Sheeranin kappaleita, saimme pieniä hepuleita ja jazzpiano-opetusta. Oli ihanaa kuulla kehuja esittämästäni kappaleesta. :) Ilta oli siis kuitenkin onnistunut. Lukea ehdin vain 28 sivua eteenpäin. 

12.01
Lukumaraton seis! Ehdin nyt aamulla lukea vielä parisen tuntia Näckrosdammenia 76 sivua. Kirja olikin mielenkiintoinen ja yritin painaa uusia ja vanhoja tuttuja ruotsin sanoja päähäni. (Pekpinne tarkoittaa karttakeppiä ja inresetillstånd matkustuslupaa :D) 

Yhteensä luin 213 sivua lukumaratonin aikana. Määrä ei ole kovin henkeä salpaava ja olisin halunnut lukea enemmän. Sain kuitenkin yhden kirjan (Gunborg Wildhin Karoliina, pieni orpotyttö) luettua kokonaan ja vietettyä kivaa iltaa. Ehkä maratoonaan taas elokuussa, katsotaan miten ehdin ja jaksan.

Julkaisen maratonlukemisista erillisen koosteen tai sitten päivitän tätä postausta vielä hiukan. Kiitos maratonista Unelmien aika -blogille!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että osallistuit lukumaratoniin ja sait luettua kirjan loppuun! Yhdessä laulaminen ja illan viettäminen kuulostaa myös hauskalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain edes yhden kirjan luettua! Kyllä, illan vietto oli hauskaa, maratonini taitavat aika päättyä yhteiseen iltaan naapureiden kanssa. :D

   Poista
 2. Pitäisiköhän itsekin osallistua elokuun maratoniin..? Tässä kuussakin olisi ollut kiva osallistua, mutta olin 7. päivänä isosena riparilla, joten lukemisesta ei olisi tullut mitään :D mutta elokuussa voisin ehkä ehtiäkin! Pitää pistää harkintaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo riparilla maratoonaaminen olisi varmasti ollur hankalaa. :D "Mä en ehdi nyt vetää ohjelmaa, mun pitää lukea!" Osallistu ihmeessä, olisi hauska lukea päivitystäsi! Ehkä itsekin maratoonaan uudelleen :)

   Poista