maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulun aikaan luettuja

Joulu meni taas hiukan liian nopeasti. Viime postauksessani kerroin, kuinka joulutunnelma oli vielä jossain edessäpäin - aattona se kuitenkin valtasi minutkin! :) Jouluruoat olivat melkein yhtä hyviä kuin Suomessakin, lahjat saimme sittenkin jo aattona - kyllä, sisarusten mieli muuttui vielä viimeisenä päivänäkin, onneksi onnistuin säästämään puolet aamuun. Sain lahjaksi liian paljon kirjoja lueteltavaksi (mainittakoon vaikka L.M.Montgomeryn päiväkirjojen ensimmäiset osat, To Kill a Mockingbird ja Wuthering Heights), lahjakortin kirjakauppaan, karkkeja, vihon ja taulun.

Seuraavat päivät oli ihanaa viettää elokuvia katsellen, suklaata nauttien, kerran Cluedoa pelaten - ja totta kai kirjoja lukien!



Kirja: Saiturin joulu
Kirjailija: Charles Dickens
Julkaisuvuosi: 2007
Suomentaja: Antti Autio
Alkuperäisteos: A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost Story of Christmas (1843)
159 sivua
Egmont Kustannus Oy Ab

Ebenezer Scrooge on itsekäs saituri, joka vihaa etenkin joulua. Eräänä joulu-aattona hänen kuolleen yhtiökumppaninsa Marleyn haamu saapuu varoittamaan häntä: jos hän ei paranna tapojaan, se koituu hänelle kohtaloksi kuoleman jälkeen. Scrooge saa yöllä vieraakseen vuorotellen kolme henkeä, jotka vievät hänet Menneeseen, Nykyiseen ja Tulevaan jouluun...

Saiturin joulusta olen nähnyt muutaman eri elokuvan ja teatteriesityksen, mutta olen tutustunut myös kirjaan sitten ala-asteen, jolloin sain tämän painoksen joululahjaksi. Nyt en ollut kuitenkaan lukenut sitä moneen vuoteen, joten kaikkia yksityiskohtia en muistanutkaan. Lisäksi kiinnitin nyt enemmän huomiota muutamaan "romanttiseen" kohtaan. Mutta upea kirja se oli edelleen <3 Varsinkin 1800-luvun Lontoota, sen asukkaita ja elämäntapaa kuvailtiin tarkasti, ja P.J.Lynchin kuvitus oli myöskin kaunista. Ja tietenkin itse juoni ja kirjan sanomakin olivat hienoja!

Kirja menee Helmet-lukuhaasteen kohtaan 8. "Kirja jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle".

Kiinnostus heräsi: Harry Potter-sarja <3 (sisältää juonipaljastuksia aiemmista osista!)



Kirja: Harry Potter ja kuoleman varjelukset
Kirjailija: J.K.Rowling
Sarja: Harry Potter #7
Julkaisuvuosi: 2008
Suomentaja: Jaana Kapari-Jatta
Alkuperäisteos: Harry Potter and the Deathly Hallows (2007)
828 sivua
Tammi

Harry Potterilla olisi edessä viimeinen vuosi Tylypahkassa - jollei hänellä olisi Dumbledoren antama tehtävä etsiä ja tuhota Voldemortin hirnyrkit, joiden vuoksi tämä on voittamaton. Hänen on jätettävä turva ja rakkaat ihmiset lukuunottamatta Ronia ja Hermionea ja pärjättävä omilla tiedoillaan, arvaamalla hänelle jätettyjä vihjeitä. Kehen voi enää luottaa? Miten Harry pystyy voittamaan Voldemortin?

Tätäkään ei ole tullut luettua sitten viidennen luokan... Lyhyesti sanottuna, kirja oli juuri täsmälleen sellainen päätösosa mitä voi pyytää. Täynnä vauhdikkaita juonenkäänteitä, vaarallisia tilanteita, hauskoja lausahduksia, vastauksia kysymyksiin, ajatuksien ja tunteiden virtoja. Ja niin koskettavia kohtia, monessa kohtaa vain itkin... Te kaikki jotka kuolitte... :'(

Kirja oli siis vuoroin ihana ja katala sydäntenmurskaaja. Harry Potter on kyllä ihan uskomaton mutta kuitenkin uskottava maailmansa ja sarjansa. 


2 kommenttia:

  1. Potterit eivät ole uskomattomia kirjoja - ne ovat elämäntapa. ♡

    VastaaPoista