sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Phantom of the Opera (1986)

Kävin joka aika sitten katsomassa musikaalinäytelmän Phantom of the opera eli Oopperan kummitus, jonka on säveltänyt Andrew Lloyd Webber, ja sanoittanut Charles Hart ja Richard Stilgoe. Musikaali perustuu Gaston Lerouxin kirjaan Oopperan kummitus.

Musikaalin logo, joka löytyy täältä

Christine Daaé on oopperalaulaja, johon oopperatalon alapuolella asuva Phantom on rakastunut. (Kutsutaan häntä nyt Phantomiksi, vaikka ei hän aave ollutkaan...) Tämän kasvot ovat olleet pahoin vioittuneet jo syntymästä asti, eikä hän ole koskaan saanut kokea rakkautta tai ystävällisyyttä keneltäkään. Phantom pelottelee oopperan väkeä ja terrorisoi esityksiä saadakseen haluamansa, eikä asiaa auta, kun Christinen nuoruudenrakastettu ilmestyy paikalle...

Aloitetaanpa vaikka lauluista, musikaaleissa ne ovat yleensä parhaita. <3 Suurin osa oli kyllä aika oopperatyylisiä, mutta varsinkin hieman poptyylinen Phantom of the Opera oli ihanan selkäpiitä karmiva. Viime päivinä olen kuitenkin kuunnellut ja yrittänyt opetella ulkoa romanttista laulua All I Ask of You, joka on ihan yhtä ihana!

Mitä myös jäi mieleen, oli hienot erikoistehosteet, esimerkiksi valot, kynttilät Phantomin ja Christinen ympärillä eräässä kohtauksessa, sekä kuinka taas toisessa kohtauksessa Phantomin ääni laitettiin kiertämään ympäri salin kaiuttimia, joten se kuului vuoroin aivan takaani, loittoni ja tuli takaisin...

Esitys olikin jotenkin jännittävä, kauhun elementtejä täynnä. Yleensä pelkään kaikkia vähänkin kauhuelokuvia tai -kirjoja, vaikka aihe kiinnostaisikin, mutta tässä sitä oli juuri sopivasti. En pelännyt tippaakaan ja kerrankin tajusin, miksi osa ihmisistä rakastaa jännitystä. Tässä nimittäin rakastin sitä.

Parhaiten tästä jäi mieleen Phantom, jota tuli empatisoitua suuresti. Mies, jota ei koskaan ollut rakastettu hänen ulkonäönsä vuoksi, joka teki hirveitä tekoja, mutta joka oli rakastunut toivottomasti... 

Eli voin siis vain suositella tätä musikaalia. Tällä hetkellä Oopperan kummitus menee ainakin Helsingin Kansallisoopperassa, tosin hiukan erilaisena versiona. Musikaalista on myös tehty samanniminen elokuva, tämän postauksen lukeneena voitte arvata, että haluan nähdä senkin! :) 

4 kommenttia:

 1. Juu jotenkin voin arvata :D mutta olisi kyllä kiinnostava joku versio tästä nähdä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti, sun pitää joko mennä Kansallisoopperaan tai kirjastoon lainaamaan kirjaa ja elokuvaa. :)

   Poista
 2. Lerouxin romaani on lukulistallani, ja elokuvaversio musikaalistani on leffalempparini. Linkkasin sinut mukaan viiden kirjan haasteeseen, kurkkaa blogistani, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin ajattelin lukea tämän alkuperäisen romaanin. :) Kiitos haasteesta! :D

  VastaaPoista