torstai 24. maaliskuuta 2016

Helmikuu -16

Helmikuun kuukauden kooste tulee mahtavasti melkein toisen kuukauden myöhässä. Syy: kiireet ja Kiina. 

Helmikuussa luin kuusi kirjaa ja 1497 sivua:

1. Jandy Nelson: I'll Give You the Sun (371s) (linkki edelliseen lukukertaan lokakuussa)
2. Laurie Halse Anderson: Speak (200s)
3. Astrid Lindgren: Ronja, ryövärintytär (240s)
4. Susanne Hornfeck: Torte mit Stäbchen (377s)
5. Antoine de Saint-Exupery: The Little Prince (86s)
6. Tuija Lehtinen: Laura kielikurssilla (223s) (Laura #5)

I'll Give You the Sun oli kenties vieläkin parempi kuin aikaisemmalla lukukerralla puoli vuotta sitten. Erilaiset teemat, kaunis kerronta ja ajatelmat. Rakastan tätä.
     Speak oli ihan mukava kirja, vaikkakin siinä oli masentunut päähenkilö ja järkyttävä trauma. Parasta ehkä oli kuvaus amerikkalaisesta high schoolista.
     Ronja, ryövärintyttären tarina oli ihana, sekä keskiaikainen ympäristö metsän keskellä <3
     Torte mit Stäbchen oli kuvaus juutalaisten paosta Shanghaihin toisen maailmansodan aikana. Kiinalaisesta kulttuurista kerrottiin ihanan paljon, mutta tarina oli ehkä vähän epärealistinen.
     The Little Prince'stä löysin hienoja sitaatteja ja symboleita :)
     Kielikurssista Englantiin oli mielenkiintoista lukea kirjasta Laura kielikurssilla, tekee mieli itsekin lähteä sellaiselle! Toisaalta sarja on kyllä hiukan ärsyttävä varsinkin päähenkilön kohdalta.

Helmikuussa luin siis yllättävän hyviä kirjoja, paras niistä oli kyllä I'll Give You the Sun. <3 Elokuvia katsoin niin Kungfu Panda 3 (yllättävän hyvä!), Afrikan kuningatar (sopivan hauska ja romanttinen), Notting Hill (samat sanat + näyttelijät!) ja Der Schuh des Manitu joka oli parodia intiaaneista. En aluksi pitänyt siitä, mutta oli se lopulta kuitenkin hauska.

Helmikuu oli välillä hyvin kiireinen ja ahdistusta oli edelleen. Kuitenkin selvästi vähemmän kuin tammikuussa, ja esimerkiksi ystäväni kyläillessä meillä itsevarmuus kohosi runsaasti. (Ja kostautui laskemalla maaliskuun ensimmäisinä päivinä...)

Välillä taas oli ihanan kiireetön loma, jonka vietimme etelän lämmössä Malesiassa. Ensin olin vähän rantalomaa vastaan, enkä ensimmäisinä päivinä uinut ollenkaan. Oli kuitenkin ihanaa lukeakin rannalla varjossa.  <3 Lisäksi teimme pari retkeä, esimerkiksi opastetulla moottoriveneajelulla luonnonsuojelualueella. Itse moottoriveneellä ajaminen oli kokemus, mutta myös kotkien ja lepakoiden näkeminen luolassa oli kivaa! :3

Ja aamupalat, simpukat, palmut ja kesäinen lämpö <3 (Vaikka olikin vähän liian kuumaa minulle.) 

En jaksa enää keksiä kuukauden kysymystä, mutta kertokaapa vaikka mitä teille kuului helmikuussa ja maaliskuussa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti