maanantai 27. kesäkuuta 2016

Selvisin taas kouluvuodesta

Aiemmin kirjoitin viimeisestä koulupäivästä ja jäähyväisistä. Tällä hetkellä ajatukseni siitä ovat väistymässä, ja ajattelen lomaakin. Vaikka se onkin lyhyempi kuin olisi Suomessa, on minulla kuitenkin useita viikkoja vapaata. Ehkä käännän silti vielä katseeni kuluneeseen lukuvuoteen.


Kouluvuosi oli pitkä ja erilainen. Ulkomaiden kouluissa monet asiat eroavat Suomesta, alkaen vaikka kouluruokavaihtoehdoista lomien pituuteen. Vaikka olenkin jo tottunut kouluun, koulubussiin ja näihin erilaisuuksiin, törmään edelleen joskus tuntemattomiin asioihin, niin kuin viimeisenä päivänä toisten vuosikirjoihin kirjoittamiseen.

Yhdeksäs kouluvuosi oli myös aika ajoin hyvin rankka. Se ei koskaan näy luettujen kirjojen määrässä - koulumatkoilla on aikaa - mutta postauksien välisissä tauoissa. Kokeita kokeiden perään, esitelmiä, kaksi esseetä. Työharjoittelu ja esitelmä siitäkin. Viimeisen kuukauden aikana kolme viikkoa olivat varmaan kiireisimpiä ikinä: yhdelläkin viikolla oli neljä koetta. Nyt en edes pystyisi ajattelemaankaan joidenkin läksyjen tekemistä...


Mutta vuoteen kuului muutenkin. Tutustumista uuteen kulttuuriin, elämään, vieraiden kielien oppimiseen. Tutustumista myös uusiin ihmisiin, välillä hyviä ja  välillä huonoja hetkiä heidän kanssaan. Huomaaminen kuinka tärkeiksi hekin ovat tulleet. 

Vuoden aikana koin useita eri tunteita: myös ahdistusta, jännitystä ja stressiä. Välillä mieli oli vain maassa, ja voin sanoa, että tämä on ollut rankin vuosi elämäni aikana. Mutta sitten taas tapahtui jotain ihanaa: ulkomaanmatka, onnistunut teatteriesitys tai vain ihana keskustelu ystäväni kanssa, ja mieliala kohosi nopeasti.

Loppujen lopuksi selvisin tästä vuodesta, ja nyt on kesäloma.

Suomi-kukkakimppu <3

Viime vuonna tein bucket listan kesälomaa varten, ja nyt ajattelin tehdä samanlaisen :3

Kesällä 2016 aion:
-pitää netittömiä päiviä
-olla ulkona yöllä, mieluiten metsässä
-tehdä epäitsekkäitä tekoja
-syödä irtokarkkeja, Fazeria ja suomalaista ruokaa koko vuoden osalta
-lukea viisitoista kirjaa
-nähdä auringonnousun /-laskun tai mielellään molemmat
-keräillä kasveja
-kirjoittaa tarinoita...
-... ja ajatustekstejä
-päästä kärryille alle vuoden vanhoista suomalaisista lauluista
-tanssia sateessa
-toteuttaa parhaan ystäväni kanssa asioita omasta kesälistastamme
-unohtaa koulun ja ajankulun edes joskus
-pitää niin ihanan kesän kuin mahdollista

Lisäksi osallistuin Lukutoukan kulttuuriblogin julkistamaan Kesäbingoon. Viime vuonna oli ihanaa pohtia kirjoille bingoruutuja. :3

kuva Lukutoukan kulttuuriblogista, toteuttanut Mielikuvakirjan Pia

Muuten kesälomaani kuuluu niin lentäminen Suomeen (aivan pian!), mökkeily, ystävien ja isovanhempien tapaamista. Lukemista, rentoutumista ja metsäkävelyitä. Toivottavasti siitä tulee ihanaa!

Miten teidän suvenne on alkanut?


Toivon teille ihanaa ja kaunista kesää! <3

8 kommenttia:

 1. Enpä yhtään ihmettele, että vuotesi on ollut rankka, muuttaminen itsessään on jo stressitekijöiden aatelia, saati sitten uuteen maahan ja kulttuuriin muuttaminen. Mutta olet selvinnyt, oppinut, muuttunutkin varmasti, kuten me kaikki.

  Minustakin tuntuu, että kouluvuosi oli raskas, ihan näin openkin näkökulmasta. Nyt on onneksi aikaa relata ja miettiä ihan muita juttuja. Kesä on super!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ajatus muuttamisesta on kyllä varsinkin minulle todella vaikeaa hyväksyä ja sopeutua. Ja jep, muuttunutkin olen.

   Hyvä että sinäkin voit nyt rentoutua vuoden jälkeen! Kesä on kyllä ihanaa aikaa, saisi luvan kestää pidempäänkin. :D

   Poista
 2. Ihanaa, rentouttavaa, hellivää kesälomaa sinulle <3 Olet varmasti kokenut ja oppinut vuoden aikana monenlaista. Ja varmasti vuosi on antanut sinulle paljon, vaikka välillä on ollut haastavaa ja hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se onneksi paljon uusia ajatuksia ja kokemuksiakin antanut. :) Siksi muutto onkin vähän ristiriitainen asia. Rentouttavaa kesää sinullekin! <3

   Poista
 3. Onnea lukuvuoden selättämisestä ja ihanaa lomaa! ♥ Olet sen takuulla ansainnut. Oma kesäni on alkanut ylioppilasjuhlien ja töiden merkeissä. Vähän mökkeilyä, päivä Tallinnassa sekä ystävien näkemistä. Töiden parissa varmaan hujahtaa heinäkuu, mutta loppukesästä on mahdollisesti uusia tuulia luvassa jos huomenna selviävät korkeakoulujen yhteishaun tulokset ovat suotuisat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin sinullekin <3 Loman alkusi kuulostaa tosi mukavalta, toivottavasti jaksat hyvin töissä. :) Onnea yhteishaun tuloksia varten!

   Poista
 4. Ihanaa ja ansaittua lomaa sinulle! Olen vahvasti sitä mieltä, että ysiluokan suorittamisesta pitäisi antaa ansiomitali, niin raskasta se tuntuu kaikille olevan. Arvostan suunnattomasti, että suoritit sen vielä ihan vieraassa maassa. Saat vielä isomman ja kiiltävämmän arvomerkin!

  Minun kesääni on kuulunut reissaamista ja ystävien tapaamista, edessä on vielä lisää sitä samaa sekä ripari. Eihän tänne toki lomailemaan olla tultu :D no mutta enköhän ehdi muutaman kirjankin lukaista ja editoida tässä samalla.

  P.s. En voi hillitä sisäistä ärsyttävän uteliasta sukulaistätiäni ja kysyn kysymyksen: aloitatko lukion siellä vierailla mailla vai palaatko Suomeen lukioon? Anteeksi uteliaisuuteni, ei ole pakko vastata ellei tahdo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Arvomitalin olisivat todellakin kaikki ysiluokkalaiset ansainneet! Tai sitten yläaste (ja lukiokin) saisivat vain olla hiukan helpompia...

   Joskus tuntuu olevan totta, että kesällä sitä juuri ei ehdi lomailla, kun täytyy reissata ja nähdä tuttuja. Mutta onhan sekin mukavaa, kunhan saat myös omaa rauhaakin ja aikaa! :)

   Vastaus ei kysymyksestä riippuen ole varmaa, mutta aina saa kysyä :3 Aloitan lukion Kiinassa (tai no, se ei ole ihan suomalaistyyppinen lukio, mutta kuitenkin). Muutetaan nimittäi takaisin luultavasti joulun aikaan tai sitten ensi kesänä. :)

   Poista