sunnuntai 28. elokuuta 2016

Kesän soittolista

Kesän aikana kirjoitin "kesälomapäiväkirjaa" päivien tapahtumista, ja välillä merkkasin ylös laulun, joka oli sinä päivänä soinut päässä ja vaikuttanut minuun erityisesti. Kertokaa jos löytyy tuttuja teidänkin lemppareita. :) Linkit johtavat YouTubeen. Tässä siis kesän soittolistani ja minuun vaikuttaneita laulunpätkiä:


Kerkko Koskinen Kollektiivi: Laura Palmer

Tämä soi päässä todistustenjakopäivänä, vaikka en ollut kuullut sitä aikoihin. Melodia on siis niin ihana. <3 Isä puhui jotain riitasoinnuista, mutta en ole varma miten noita mollinuotteja kutsutaan.


Taylor Swift: Never grow up

Tämä Taylor Swiftin laulu on kyllä haikea, kertoen lapsuudesta ja kasvamisesta.

"I won't let nobody hurt you
 Won't let no one break your heart..."


Johanna Kurkela: Sun särkyä anna mä en

                 Olet uneni kaunein
                 Kunnes sinut viimein saan

                 Ingrid

                 Sudenmorsian

 + Juha Tapio:   Muita enemmän

Johanna Kurkelaan koin tänä kesänä valaistumisen. Löysin häneltä hyvin kauniita lauluja, joita opettelin ulkoa; hyviä sitaatteja elämän eri puoliin. Noistakin kappaleista joku kertoo välittämisestä, joku onnettomasta rakkaudesta, joku masennuksesta. Kurkelan ääni on myös niin ihana, herkkä. 

"Ja vaikka tiedän että viereeni sut hetkeks vielä saan
 Pian saapuu yö, ja aina se vie sut, vie sut vaan..." -Sudenmorsian


Haloo Helsinki!: Rakkaus

Haloo Helsinki! opettaa elämästä, rakastan riehakkaita lauluja, syvällisiä ajatuksia ja mukaansatempaavia melodioita. Ja Ellinkin ääni on kyllä ainutlaatuinen.

"Tähänkö taas tultiin, vaikka en tahtonutkaan
 Vielä irroittaa jalkoja pinnasta maan..."


Ellinoora: Leijonakuningas

           Carrie

Ellinooran lauluissa on hyvin paljon samaa kuin Haloo Helsinginkin!. (Epäilin häntä hetken Elliksi, ja niin YouTubessakin jokunen on luullut.) Hänellä on vahva ääni, ja laulut henkivät itsevarmuutta, elämästä selviämistä omalla tavallaan. Leijonakuningas on ehdoton voimalaulu.

"Lauletaan kovempaa kun pitäis olla hiljaa
Ei paineta leukaa rintaan
Ennen ku kasvetaan viljaa..."


Vesala: Tequila

Ensin jotenkin vierastin Paula Vesalan kappaleita, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen aloin tykätä yhä enemmän. Tequilassa on aivan upea melodia (huomaatte varmaan että minulle on lauluissa tärkeää juuri se melankolinen melodia), mutta myös sanat ovat hienot. Hyräilin tätä eräänä muistorikkaana yönä autiolla maantiellä auringonlaskussa, joten se tulee tietenkin mieleen nytkin.

"Oot mun nouseva aurinko
ja mun ainoa kotimaa..."


Jenni Vartiainen: Duran Duran

Jenninkin löysin tänä kesänä. Ja poikkeuksena sääntöön, tässä pidän eniten sanoista, mutta toisaalta myös laulun vauhdikkuudesta.

"Tätä tunnetta uutta ei pääse Jenni pakoon..."

Minusta oli vähän hullunkurista, että laulaja laulaa itsestään laulussa kolmannessa persoonassa. Tykkään silti eniten tuosta säkeestä.


Avicii: Wake me up

Kyllä, joskus olisi ihanaa herätä vasta sitten, kun huolet ovat ohi.


Zolita: Explosion

Pikkuhiljaa lämpenin Zolitallekin. Jollakin lailla pidän laulun tunnelmasta sekä lyriikasta, laulajan hauraasta äänestä.

"We live in a pink cloud
 Things aren't always what they seem"


Ed Sheeran: Tenerife Sea

Sanat, nämä sanat... <3 Laulu on kaunis, jotenkin herkkäkin. Muistuttaa kesästä liikaakin.

"You've got the kind of look in your eyes
 As if no one knows anything but us"


Laura Närhi (alun perin Tehosekoittimen): Hetken tie on kevyt

Opettelin soittamaan soinnut pianollakin. Laura Närhen ääni sopii tähän upeasti. Tämäkin laulu on aivan uskomattoman herkkä.

"Ikuisuus
 Yksi huokaus vain
 Yksi yö kuin koko elämä..."


OneRepublic: Counting Stars

Olin kuullut tämän jossain aikaisemmin. Rakastan välisoittoja, laulun vauhdikasta tahtia, joka jättää sanat soimaan päähän. Yleensä tämä laulu saa hymyn huulille, vaikka tämäkään ei ole kaikkein piristävin.

"Dreaming about the things that we could be..."           Let her go

           Holes

Passengeriin tutustuin vastikään, Let her gon olin kuullut joskus aiemminkin. Hänen lauluistaan löytyy kauniita melodioita, melankolisia lyriikkoja elämästä. Tykkään erikoisesta mutta selkeästä äänestä, ja siitä, että pystyn ymmärtämään aika hyvin sanatkin ilman lyrics-versioita. Kahta viimeistä laulua olen saattanut kuunnella kymmenen kertaa putkeen, ja jossain tilanteessa ne ovat saaneet itkemään.

"Now we've got holes in our hearts
 Yeah we've got holes in our lives
 Well we've got holes, we've got holes
 But we carry on"


Mitä lauluja te kuuntelitte kesällä?

4 kommenttia:

 1. Hahaa, monta tuttua löytyi listalta! Kerkko Koskinen kollektiivi on aivan upea, suosittelen tutustumaan muuhunkin tuotantoon. Toinen levy on ehkä hitusen parempi kuin ensimmäinen, vaikken erityisemmin fanita Paula Vesalan korvanneen Maija Vilkkumaan ääntä. Ed Sheerania en julkisesti myönnä kuuntelevani, mutta Tenerife sea on kuitenkin söpö, vaikkei kuulukaan suosikkeihini. Counting stars taas on viisi, josta on tullut lievä yliannostus, koska kuuntelin sitä todella paljon kirjoittaessani edellistä projektia. Ja oi, Passenger. Pitäisi tutustua paremmin, mutta All the little lights on upea levy. Nimikappale itkettää aina.

  Yksi oman kesän soitetummista taisi olla Ultra bran Villiviini. (Suosittelen kokeilemaan Ultra brata, jos tykkää Kollektiivista!) Lisäksi Nuoren srk:n veisukirja soi päässä aika tehokkaasti yhä, vaikka leiristä on pian jo kuukausi aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että löytyi tuttuja! :) Ultra Brahan voisin tutustuä lähemmin, tajusinkin vasta eilen että se koostuu osasta KKK:n jäsenistä. Mietinkin kuinka melodiat ovat vähän samantapaisia... Tenerife Sea ja Passenger <3

   Minullakin riparin jälkeen jäi veisut päähän soimaan! :D Lempparini olivat Laula ihmisille ja Niin on kaunis maa.

   Poista
 2. Zolita <3 Kerrankin olen saanut tyrkytettyä sinulle jotain musiikkia mistä pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin <3 Ei kun, kyllähän sinä Ed Sheerania ja tuota Never grow up -lauluakin minulle suosittelit :)

   Poista