maanantai 1. elokuuta 2016

Heinäkuu -16

Koko viime vuoteni oli hyvin ailahtelevainen: elämä ulkomailla voi olla niin masentavaa kuin tuoda uusia elämyksiä ja jännitystä. Eikö siinä tapauksessa Suomessa pitäisi tuntua normaalilta ja rauhalliselta? En tiedä, mutta heinäkuussa jonka vietin kokonaan kotimaassa, tunsin hyvin monia tunteita eri hetkinä.


Ensin kuitenkin kirjoihin; luin kuukauden aikana 7 kirjaa ja 2330 sivua.

Ah, rakastan tätä kun kaikki kirjat ovat suomeksi <3 (Ja kerrankin olen saanut postauksenkin aikaiseksi lähes kaikista)

1. Sisko Latvus: Kaksi sateenkaarta (264s)
2. Mary Marck: Eevan luokka (170s)
3. Anni Swan: Sara ja Sarri (212s)
4. Virpi Hämeen-Anttila: Käärmeitten kesä (Björk #2) (351s)
5. Annika Thor: Saari meren keskellä (233s)
6. Jo Baker: Longbournin talossa (448s)
7. Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo (652s)

Kaikki lukemani olivat erittäin hyviä, ja parasta on vaikea sanoa. Blogistanian lukumaratonin aikana onnistuin lukemaan kolmea suomalaista kirjaa, joista kaksi kertoi 1900-luvun alusta joko vakavammalla sävyllä tai hauskasti. Käärmeitten kesä sukelsi 20-luvun maailmaan, Aikamatkustajan vaimo nopealukuisena aikamatkustuksen saloihin; Saari meren keskellä sekä Longbournin talossa oli erityiset, yksityiskohtaiset ja realistiset kirjoitustyylinsä. Viimeksi mainittu sekä Kaksi sateenkaarta vaikuttivat minuun aika lailla kuvaillessaan entisiä karmiviakin tapahtumia. Erityisen positiivisesti yllätyin kuitenkin Eevan luokan huumorista, ehkäpä se olisi sitten lempparini tässä kuussa.

Heinäkuussa katsoin elokuvat Harry Potter ja puoliverinen prinssi (ihanaa, kuudennen luokan romanttisia sotkuja <3) ja japanilaisen animaation Tuulen laakson Nausicaä joka oli vähän erikoinen. Seurasin myös aamuisin Foxilta tulevia Miehen paikkaa ja How I Met Your Motheria, jotka naurattavat ihan koko ajan, välillä itkettävätkin. Robin on lempparini HIMYM:ssa <3


Tänä kesänä olen myös tutustunut Johanna Kurkelan lauluihin paremmin, hänellä on ihana ääni ja lauluihin voi samaistua <3 Suomipopia kuuntelin taas pitkästä aikaa, ja tunnen jo tämän kesän soitetuimmat biisit. Häiritseekö teitä kuinka radiosta saattaa tulla aina samat, joko uudet tai sitten suositut laulut? Minua se ei häiritse jos laulu on hyvä... Mutta vanhoja, tuntemattomiakin saisi soittaa enemmän. Yleensä yhdeltä laulajalta nimittäin soitetaan vain yhtä, kahta laulua, ja loput painuvat unholaan.


Niin, heinäkuussa olen tehnyt vaikka mitä. Olen viettänyt aikaa kotona ja melkein asunut ystäväni kanssa ulkona. Olen käynyt isovanhemmillani metsän keskellä ja toisilla isovanhemmillani Lappeenrannassa. Molemmissa paikoissa oli ihanaa! Yhden yön käytiin vieraalla mökillä, ja viimeiset puolitoista viikkoa omalla. Oli niin viihtyisää olla taas vanhalla mökillä <3

Olen näin esimerkiksi niin juossut ja kiljunut sateessa, syönyt kasan herkkuja, kuvannut auringonlaskua, kököttänyt metsässä tuntikausia, tutkinut Lappeenrantaa, saunonut viisi kertaa, ostanut villatakin talvea varten, saanut Juha Tapion CD:n kuin pelännyt ihanan yön loppumista.


Kuukausi oli kamala ja ihana monista syistä, mutta pääpaino on kyllä tällä hetkellä ihanalla. En tahdo lähteä Suomesta. Unohtamisen kyky olisi kiva omistaa...

Oliko teidän heinäkuunne parempi kuin kesäkuu? KK kuuluu yksinkertaisesti: Mitä tässä kuussa jäät kaikkein eniten kaipaamaan?


Hauskaa loppukesää teillekin, yritetään yhdessä unohtaa loman loppu! (Ai mikä loppu? Kesähän on ikuinen.)

2 kommenttia:

  1. Jään kaipaamaan metsässä kököttämistä sinun kanssasi ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jään minäkin, sekä kaikkia hetkiä kanssasi <3

      Poista