maanantai 3. lokakuuta 2016

Syyskuu -16

Syyskuussa luin vähemmän kuin muina kuukausina tänä vuonna. Luin kuitenkin neljä kirjaa ja 971 sivua:

1. Isabel Allende: Of Love and Shadows (291 sivua)
2. Ella Carina Werner & Nadine Wedel (toim.): Ich glaube ich bin jetzt mit Nils zusammen... (288 sivua)
3. Jennifer L. Holm: Our only May Amelia (272s)
4. Laura Ingalls Wilder, Rose Wilder Lane (toim.): On the Way Home (120 sivua)

Of Love and Shadows oli syyskuun kirjoista vaikuttavin: se sai miettimään ihmiskohtaloita ja erilaisia onnettomia elämänvaiheita. Ich glaube ich bin jetzt mit Nils zusammen (= Luulen että olen nyt Nilsin kanssa yhdessä) koostui oikeista nuorten päiväkirjamerkinnöistä rakkaudesta, ystävistä ja elämästä, joista osa nauratti ja pari samaistuttikin. Kuun lopulla sain luettua kaksi uudisraivaajista kertovaa kirjaa: suomalaisista Amerikassa kertovan Our only May Amelian sekä Laura Ingalls Wilderin matkapäiväkirjan On the Way Home, joista on enemmän kertova postaus kesken. Syyskuussa katsoin myös elokuvan Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi, joka oi vähän hurja mutta myös hauska ja tykkäsin historiallisista kiinnekohdista, jotka tarinan fiktiiviset henkilöt olivat nähtävästi aiheuttaneet.


Syyskuu oli henkisesti rankka henkilökohtaisista syistä; välillä oli hyvin vaikeita päiviä. Oli ystävyys- ja ihmissuhdesotkuja ja koulu painoi päälle. Loppukuusta sen kanssa kuitenkin helpotti jokavuotisen viikon kestävän luokkaretken ansiosta, jolla olikin aika hauskaa. 

Syyskuussa sain kuitenkin myös ensimmäisen työpaikkani, jos työharjoitteluita ei lasketa (tai sitä, että se on joka toinen viikonloppu muutaman tunnin). Mutta silti :) Kuukauden aikana sain joka tapauksessa paremman ystävän koulussa, muutuin luonnollisemmaksi niin että kaverini alkoi miettiä, onko hän muuttamassa minua oudoksi. Ehei, olen sellainen ihan luonnostaankin. :D Syyskuussa kuuntelin paljon musiikkia ja löysin uusia samaistuttavia kappaleita; tajusin osaavani edelleen vuosi sitten riparilla laulettuja ulkoa. (Kuten Laula ihmisille <3)Luokkaretkemme kohdistui erääseen Kiinan rannikkokaupunkiin. Parasta taisikin olla kiinalaiset pikkukadut, meri ja maisemat vuorelta alas laaksoon, metsiin ja sumuisille saarille. <3 Lisäksi tajusin ymmärtäväni kiinaa hiukan ja ostin ensimmäisen kerran itselleni kynsilakkaa. Hassua miten pienet asiat saattavat ilahduttaa. :)
Kuukauden kysymyksenä toivon kommentoijia kertomaan mitä hyvää he löytävät syksystä. Itse rakastan kypsyviä omenoita, loisteliasta ruskeaa, sadetta, viileitä kuulaita päiviä jolloin voi kävellä metsässä. <3 Ensi syksynä sitten."October that year gathered up all the spilled sunshine of the summer and clad herself in it as in a garment." -L.M.Montgomery: Sara ja kultainen tie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti